railtrash

                                                        Railtrash Shop!
boeken:

atlas

Atlas van de Verdwenen Spoorlijnen in Nederland

door J.M. ten Broek en V.M. Lansink

Kijk bij uw boekhandelaar of bestel rechtstreeks bij Uitgeverij WBOOKS.

208 blz. gebonden/hardcover, formaat 24 x 30 cm. ca. 400 afb. zw/w en kleur.

Prijs € 34,95

Verschijningsdatum: 31 mei 2016.
Vanaf 16 juni 2020: verkrijgbaar 5e, geactualiseerde druk!!

Schitterend koffietafelboek annex naslagwerk met een overzicht van alle opgeheven en verdwenen spoorlijnen die voor regulier reizigers- en goederenvervoer zijn aangelegd in Nederland (en direct over de grens). Bij elkaar ruim 1000 kilometer aan verlaten, opgeheven en verdwenen spoor!

In 29 hoofdstukken worden alle opgeheven spoorlijnen in Nederland in beeld gebracht met prachtig fotomateriaal van Victor M. Lansink (dikwijls speciaal voor het boek gemaakt en niet eerder gepubliceerd op Railtrash), aangevuld met uniek en vaak niet eerder gepubliceerd historisch beeldmateriaal uit onder meer de collecties van Het Utrechts Archief en het Spoorwegmuseum. Daarnaast worden ook prachtige opnames getoond uit de collecties van J.G.C. van de Meene en R. Ankersmit. Historisch kaartmateriaal met zowel lijnkaarten als landelijke spoorkaarten maken deze atlas helemaal compleet. In de begeleidende teksten van Michiel ten Broek en Victor Lansink wordt uitgelegd waarom de lijnen zijn aangelegd, wat ze de das heeft omgedaan en wat er nu nog aan bijzonders van te vinden is. Want echt verdwenen is een verdwenen spoorlijn nooit, zoals regelmatige bezoekers van Railtrash natuurlijk allang weten.spoortunnels

Boek "Spoortunnels"

Geweldig koffietafelboek met de mooiste spoortunnels van Railtrash! Treed binnen in de duistere en verlaten wereld van sinistere tunnels. Plekken waar nooit een mens komt, behalve natuurlijk Victor Lansink en zijn team. Gewapend met lampen, statief en camera fotografeerden zij tientallen verlaten tunnels in met name Duitsland en Frankrijk. Het boek is 66 blz. dik, royaal formaat van 25 x 35 cm in een smaakvolle opmaak. Een waar 'collector's item' dat niet in de reguliere handel verkrijgbaar is, maar te bestellen via de website van Blurb. Klik hier voor meer informatie en een preview!


Boek "Het Olielijntje Nieuw Amsterdam - Schoonebeek"


Één van de minder bekende, verlaten spoorlijnen in Nederland is het zogeheten Olielijntje van de Nederlandse Aardolie Maatschappij in Zuidoost-Drente tussen Nieuw Amsterdam en Schoonebeek. Victor Lansink fotografeerde in 2002, 2006, 2010 en 2014 het lijntje en bracht zo de geleidelijke aftakeling ervan in beeld. Een fraai en compact boek van 52 blz. op formaat 25 x 20 cm met tientallen foto's waarvan vele niet op de website van Railtrash gepubliceerd zijn. Ook dit boek is niet in de reguliere handel verkrijgbaar, maar uitsluitend te bestellen via de site van Blurb. Klik hier voor meer informatie en een preview!
oil


BB


Boek "De Borkense Baan"

De Borkense Baan, tussen Winterswijk en Borken, geldt voor Victor Lansink als de moeder aller verlaten spoorlijnen. In 1994, op een mistroostige zondagnamiddag in februari, fotografeerde Lansink de gehele 16 km. lange spoorlijn door om de hele kilometer de lijn in beide richtingen centraal te fotograferen. Het resultaat is een unieke, no-nonsense documentatie van een van de meest melancholieke spoorlijnen in het Nederlandse grensgebied. Dit compacte boek van 40 blz. op formaat 25 x 20 cm. is niet in de reguliere handel verkrijgbaar, maar te bestellen via de website van Blurb. Klik hier voor meer informatie en een preview!                               
                                    
      

<---------

<<<terug<<<